kategorieë: Bekendes

Judith Jones sterf

Judith Jones is gisteraand in die ouderdom van 93 oorlede. Die oorsaak van haar dood is toegeskryf aan komplikasies van Alzheimer se siekte. Sy was bekend as redakteur van kookboeke en ander tekste wat ’n impak op ’n wêreldwye leserskap gehad het.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Jones het in die vroeë vyftigerjare as redakteursassistent in Parys by Doubleday Boekehuis gewerk. Sy het onder andere gewerk met die vertalings van boeke deur Jean-Paul Sartre en Albert Camus. Die 27-jarige Jones is eendag opdrag gegee om afkeuringsbriewe te skryf aan outeurs en ander uitgewers wat hul boeke aan hulle gestuur het. Die Dagboek van Anna Frank, wat op daardie punt net in Nederlands en Duits beskikbaar was, het op hierdie hopie gelê. Jones het dit raakgesien en besluit om dit eers te lees voordat sy dit sou afkeur, want die gesig van die meisie op die voorblad het haar aangegryp. Sy was dadelik oortuig dat dit gepubliseer moet word en het dit toe ook gedoen. Sedert die Engelse vertaling is dit in meer as 60 tale vertaal en meer as 30 miljoen kopieë is wêreldwyd verkoop.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Jones het daarna na Knopf, ’n ander boekehuis, geskuif in die Verenigde State en dis hier waar sy nog ’n boek gered het wat afgekeur sou word. Hierdie keer was dit ’n kookboek deur die toe onbekende Julia Child en twee ander mede-outeure, Simone Beck en Louisette Bertholle. Die boek was Mastering the Art of French Cooking, wat kosmaak in Amerika heeltemal verander het deur eenvoudige dog smaaklike resepte. Meer as 1 miljoen kopieë is wêreldwyd verkoop en Child het bekend geword en selfs haar eie TV-program aangebied waar sy Franse kookmaniere in die Amerikaanse huishouding gebring het.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Jones was self lief vir kos en kosmaak, en het konstant haar oë oopgehou vir nuwe en innoverende kookboeke en -style. Sy het self ook kookboeke geskryf, en memoirs oor haar liefde vir kos bekendgestel. Sonder Jones sou kookkuns vandag baie anders wees.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

5 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

5 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

5 days Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

5 days Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

5 days Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

5 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.