kategorieë: KersfeesKos

Krakerige witaas met groentetjips en chorizo-mayonnaise

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• olie vir diepbraai
• 1 eiervrug, in repies gesny
• 1 patat, in dun repies gesny
• 1 borriepatat, in dun repies gesny
• 500 g witaas (whitebait) – kyk by jou naaste viswinkel
• 250 g koekmeel
• sout en swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Chorizo-mayonnaise
• 200 g chorizo, fyngekap
• 125 ml olyfolie
• 1 eier
• 5 ml (1 t) Dijonmosterd
• 10 ml (2 t) witwynasyn
• 10 ml (2 t) knoffel, fyngekap
• 1 ml (¼ t) brandrissiepoeier
• 5 ml (1 t) gerookte paprika

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Braai die chorizo vir 8-10 min. in die verhitte olyfolie oor matige hitte of tot goudkleurig en effens krakerig. Gooi die olie in ’n maatbeker af en hou die gebraaide chorizo eenkant.
2 Klits die eier, mosterd, witwynasyn, knoffel, brandrissiepoeier en gerookte paprika in ’n glasbak tot goed gemeng. Gooi die chorizo-olie stadig in ’n straaltjie by terwyl jy deurentyd klits tot al die olie geabsorbeer is. Die sous sal dik en romerig wees.
3 Verhit die olie in ’n diepbraaier of groot kastrol tot 180 °C.
4 Braai die eiervrug en patats in sarsies vir 8-10 min. of tot goudkleurig en gaar. Lig met ’n gaatjieslepel uit die olie, dreineer op kombuispapier en geur met sout en swartpeper.
5 Geur die koekmeel met sout en swartpeper. Doop die vis in die koekmeel en skud die ekstra meel af. Diepbraai in sarsies vir 2-3 min. of tot goudkleurig en gaar.
6 Lig met ’n gaatjieslepel uit die olie, dreineer op kombuispapier en geur met sout en swartpeper. Vou kegels uit koerantpapier en sit die vissies in die kegels voor saam met die groentetjips en lepels vol mayonnaise. Strooi laastens die krakerige chorizo oor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

2 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

3 days Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

3 days Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

3 days Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.