250 g (280 ml) koue botter, in blokkies gesny
90 ml (6 e) versiersuiker
600 ml (315 g) meel
Versiersuiker
125 ml (½ k) versiersuiker
15 ml (1 e) suurlemoensap voedselkleursel
Voorverhit die oond tot 180 °C.
1. Sif die meel en die versiersuiker saam. Sit saam met die botter in die voedselverwerker. Verwerk tot die bestanddele aan mekaar begin kleef.
2. Keer op ’n skoon werkvlak uit en bring bymekaar tot twee deegballe gevorm het. Druk dit effens plat, bedek met kleefpapier en verkoel in die yskas.
3. Sit die deeg op ’n meelbestrooide werkvlak en rol dit ±3 mm dik uit. Druk die koekies met ’n blommetjie-koekiedrukker uit. Sit op ’n bakplaat wat met kleefwerende kossproei gespuit is. Laat vir ±10 min. in die yskas rus.
4. Bak vir ±8 – 10 min. of tot goudbruin.
Versiering
Meng intussen die versiersuiker en suurlemoensap en voeg ’n paar druppels voedselkleursel by. Skep die versiersuiker in ’n spuitsak met ’n baie dun ystertuit. Jy kan ook ’n plastieksakkie gebruik en die hoek met ’n skêr afknip. Versier deur blompatrone op die koekies te maak.
Dié toekennings, wat deur Screen International aangebied word, word op 20 Mei 2024 in Cannes, Frankryk, uitgedeel.…
Soos in die eerste aflewering van Kokkedoor Vuur & Vlam in 2023, moet deelnemers vanjaar…
Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…
Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…
Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…
Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika- …
Hierdie webwerf gebruik koekies.