• 180 g (12 e) sagte botter Voorverhit die oond tot 180 ºC en berei ’n koekpan voor met ’n deursnit van 25 cm en ’n diepte van 6 cm.
Reine de Seba
Michelle Nortje
’n Wonderlike koek wat met of sonder hande vol vars bessies ewe lekker saam met ’n dubbel-espresso of ’n beleë rooiwyn geëet kan word. Ek is nie baie lief vir soetgoed nie, maar hierdie amper bitter sjokolade-en-amandel-koek is onweerstaanbaar en gee my altyd heimwee na my groot mentor, Emmarentia Lochner. Resep deur Letitia Prinsloo. Foto Johan Wilke
Kos
Reine de Seba
European
Druk resep
Bestanddele
• 300 g (1 k + 1/3 k) suiker
• 6 groot eiers, geskei
• 250 g donker sjokolade
• 200 g (2 pakkies) gemaalde amandels
• 20 ml (1 e + 1 t) kakao
• 10 ml (2 t) aartappelmeel
• 1 ml bakpoeier
• 60 ml (1/4 k) lemoensap
• 10 ml (2 t) lemoenlikeur
• 2 ml vanieljegeursel
• 5 ml (1 t) lemoenskil
• knypie sout
• knypie kremetartMetode