Gatskop-groensap
rooi rose-kosredakteur, Vickie de Beer, se splinternuwe kookboek, My Low Carb Kombuis (Quivertree, R295) bevat alles wat jy oor ’n laekoolhidraatdieet moet weet. Ons deel ’n uittreksel …
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
• Om ’n laekoolhidraatdieet te volg, beteken dat jy jou daaglikse koolhidraat-inname tot sowat 50-90 g per dag beperk. Koolhidraatryke kossoorte word met proteïene, vette en veselryke groentes vervang.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }• Die vette wat in hierdie dieet ingesluit word, is gesonde vette, soos mono-onversadigde vette wat in botter, neute, sade, olyfolie, klapperolie en avokado’s voorkom; en poli-onversadigde vette wat in visolies en sommige dierevette soos spek en botter voorkom.
• Dit beteken dat jy alle verwerkte kosse wat skadelike kleurstowwe, geurmiddels, verdikmiddels en versteekte suikers en stysels bevat, uitsny.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }• Dit beteken ook dat jy al die kos wat jou gesin eet, self gaarmaak – geen wegneemetes, klaargemaakte supermarkkos, pakkies souse en mengsels nie.
STAP 1: Beplan!
Jy gaan nie hierdie verandering kan maak sonder beplanning nie.
1. Stel ’n weeklikse maaltydplan op. Beplan alles, ook peuselhappies, drankies en kosblikke, nie net ontbyte en aandete nie. As jy alles byderhand het, maak dit die wêreld se verskil.
In My Low Carb Kombuis gee ek wenke oor hoe om weeklikse maaltydplanne op te stel.
• Dit skakel stres uit omdat jy nie hoef te wonder wat om vir aandete te maak nie.
• Dit help jou om seker te maak jy het die korrekte bestanddele byderhand.
• Minder vermorsing: jy werk oorskietkos by die maaltydplan in.
• Spaar tyd tydens ’n stresvolle week, jy is minder geneig om op wegneemetes staat te maak.
• Jy spaar ook geld, want jy ry minder supermark toe.
Probeer dié resep: Gatskop-groensap – klik hier vir die resep.
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.