kategorieë: KosSomerkos

Somertert

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Deeg
• 50 g klapperolie
• 80 ml (⅓ k) water
• 210 g speltmeel
• 2,5 ml (½ t) sout
• hand vol kruie, fyn gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Tert
• 250 g kersietamaties
• 4 klein soetrissies, in die lengte deurgesny en ontpit
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 2 groot murgpampoene, met ’n groenteskiller in linte gesny
• 250 g ricotta

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Hempsaad-en-basiliekruid-pesto
• 2 groot hande vol basiliekruid
• 125 ml (½ k) hempsaad, fyn gemaal
• 2 knoffelhuisies, gekap
• 125 ml (½ k) olyfolie
• 60 g parmesaan, gerasper

Voorverhit die oond tot 200 °C.
1 Pak die kersietamaties en soetrissies op ’n oondpan. Gooi 15 ml olyfolie oor en strooi seesoutvlokkies oor.
2 Rooster vir 20-25 min. of tot die tamaties sag is en oopbars.
3 Meng die oorblywende olyfolie deur die murgpampoenlinte.
4 Verhit ’n riffelpan oor hoë hitte.
5 Skroei-rooster die linte vir 2 min. aan elke kant in ’n voorafverhitte, baie warm riffelpan, of tot riffelmerke verskyn.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deeg
6 Bring die klapperolie en water in ’n kastrol tot kookpunt. Trek van die hitte af.
7 Meng die speltmeel, sout en kruie in ’n groot mengbak. Voeg die watermengsel by en roer tot ’n deeg vorm.
8 Knie tot die deeg heeltemal sag is.
9 Rol die deeg tussen 2 lae bakpapier uit tot 1 cm dik.
10 Haal die boonste laag bakpapier af en lig die deeg met bakpapier en al op ’n bakplaat. Bak vir 15 min. of tot liggoud en effens bros.
11 Pak die groente en ricotta op die halfgaardeeg.
12 Bak vir nog 15-20 min. tot goudkleurig.

Basiliekruidpesto
Maak dit terwyl die tert bak.
14 verwerk die basiliekruid, hempsaad en knoffelhuisies in die voedselverwerker tot glad en deurgemeng.
15 Hou die masjien aan. Hou die olie ’n entjie bokant die bak en voeg stadig by tot die pesto goed gemeng is.
16 Roer die parmesaan by en geur met sout.
17 Skep lepels vol van die basiliepesto op die tert net voor jy dit voorsit.

Lees ook: Somerse groenslaai met ’n rokerige pancetta-slaaisous

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

3 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

4 days Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

4 days Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

4 days Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.