kategorieë: KosGebak

Bruinbotter-en-mout-koek

genoeg vir 12 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Koek
• 200 g botter
• 8 eiers
• 520 g strooisuiker
• 560 g koekmeel
• 30 ml (2 e) bakpoeier
• 5 ml (1 t) sout
• 375 ml (1½ k) melk
• 60 g versoete moutpoeier (Horlicks)
• 125 ml (½ k) brandewyn
• gerasperde skil van een lemoen
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Versiering
• 150 g botter
• 200 g versiersuiker
• 750 g roomkaas
• eetbare goue glinsterpoeier (kyk by spesialiteits-bakwinkels)

1 Voorverhit die oond tot 180 °C.
2 Voer twee 20 cm- en twee 17 cm-koekpanne met bakpapier uit. Smeer met botter of spuit met kleefwerende kossproei.
3 Verhit die botter in ’n klein kastrol oor lae hitte tot goudkleurig en dit ’n neutagtige geur het. Laat afkoel.
4 Room die eiers en suiker saam in ’n groot mengbak tot lig en donsig.
5 Sif die koekmeel, bakpoeier en sout by die mengsel. Vou versigtig in tot dit deeglik ingemeng is.
6 Verhit die melk tot kookpunt in ’n kastrolletjie. Meng die moutpoeier en ’n bietjie van die melk tot ’n pasta en meng deur die warm melk.
7 Trek van die hitte af en voeg die bruinbotter, brandewyn, lemoenskil en vanieljegeursel by. Voeg die melkmengsel by die meel en meng deeglik.
8 Verdeel die beslag tussen die 4 panne en bak vir 35-40 min. of tot goudkleurig en ’n toetspen wat in die middel ingedruk is, skoon uitkom.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Versiering
8 Room die botter en versiersuiker saam tot lig en donsig. Voeg die roomkaas by en klits tot goed gemeng.
9 Smeer ’n lagie van die versiersel op elke koek en stapel die koeke opmekaar. Smeer die hele koek met die versiersel.
10 Verf hier en daar van die goue glinsterpoeier op die versiersel. Jy kan die kwassie in ’n klein bietjie brandewyn natmaak sodat die poeier makliker verf en kleef.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

3 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

3 days Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

3 days Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

3 days Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.