Foto: Lee Schwagele vir rooi rose
Resep deur Vickie de Beer. Foto Lee Schwagele crphotographic.co.za
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Genoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }• 4 klein pere, afgeskil en middeldeur gesny, ons het die klokhuise gelos, maar jy kan dit uithaal
• 2 e (30 ml) olyfolie
• ½ k (125 ml) heuning
• ’n hand vol vars tiemietakkies
• 200 g bruismeel
• 4 t (20 ml) bakpoeier
• 4 t (20 ml) fyn gemmer
• 200 g strooisuiker, plus ekstra om oor te sprinkel
• 200 g amandelmeel
• 4 e (60 ml) vars tiemie, blare afgestroop
• 6 eiers, liggies geklits
• 200 g botter, gesmelt
• ½ k (125 ml) geglaseerde gemmer in stroop, gedreineer en ruweg gekap
• 3 e (45 ml) gevlokte amandels
1 Voorverhit die oond tot 200 ˚C. Spuit ’n 25 cm-losboomkoekpan deeglik met kossproei.
2 Sit die pere op die bakplaat. Bedruip liggies met olyfolie en heuning en sprei die tiemietakkies bo-oor uit. Rooster die pere vir sowat 30 min. Draai hulle elke 10 min. om sodat hulle aan albei kante karamelliseer. Haal uit en laat afkoel.
3 Verlaag die oondtemperatuur tot 180 ˚C.
4 Sif die bruismeel, bakpoeier en gemmer in ’n mengbak. Voeg die suiker, amandelmeel en tiemie by en meng goed.
5 Maak ’n holte in die middel van die droë bestanddele. Voeg die eiers, botter en geglaseerde gemmer by die droë bestanddele en meng goed.
6 Gooi die mengsel in die voorbereide koekpan, rangskik die pere op die koekbeslag en strooi die gevlokte amandels oor die deeg maar nie op die pere nie.
7 Bak vir 45-50 min. of tot goudbruin en ’n toetspen skoon uitkom.
Lees ook: Appel-peer-en-karamel-tert
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.