kategorieë: KosWinterkos

Hoenderaftreksel met hoenderkluitjies

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 1,6 kg heel hoender
• 1 heel knoffelknol, middeldeur gesny
• 15 ml (1 e) olyfolie
• 1 ui, gekap
• 2 wortels, gekap
• 2 selderystingels, gekap
• 1 prei, gekap
• bouguet garni van 2 takkies orego, 2 takkies tiemie, 2 takkies pietersielie en 2 lourierblare
• 5 ml (1 t) sout
• 5 ml (1 t) swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Kluitjies
• 2 eiers
• 200 g ricotta
• gerasperde skil van 1 suurlemoen
• ’n raspertjie neutmuskaat
• 30 ml (2 e) koekmeel
• hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Verhit die oond tot 200 °C. Smeer die hoender met olyfolie en geur met sout en swartpeper. Rooster die hoender en knoffel vir 45 min. of tot goudbruin en gaar. Laat afkoel.
2 Trek die vleis met 2 vurke van die hoender af. Hou die vleis en karkas eenkant.
3 Verhit ’n groot kastrol oor hoë hitte. Braai die ui tot goukleurig en geskroei, voeg die prei, wortels en seldery by en braai vir nog 8 min. of tot goudkleurig en geskroei.
4 Voeg die hoenderkarkas, bouquet garni en knoffel by. Vul die kastrol met 4 liter water. Geur met sout en swartpeper. Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en laat vir 2 uur saggies prut.
5 Meng die eiers, ricotta, suurlemoenskil, neut, koekmeel, pietersielie en hoendervleis saam. Geur met swartpeper en sout. Rol in gholfbalgrootte balletjies en sit vir 1 uur in die yskas.
6 Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek of skoon kombuisdoek uit, sit op ’n groot kastrol en gooi die hoenderaftreksel deur die sif.
7 Verhit 500 ml van die hoenderaftreksel tot dit saggies prut. Skep die hoenderkluitjies met ’n gaatjieslepel in die aftreksel en kook vir 5 min. aan elke kant of totdat die frikkadelle gaar is.
8 Sit die gaar kluitjies in die res van die sop – die sop sal helder word omdat die aftreksel troebel raak wanneer die kluitjies daarin gekook word. Voeg ’n groot hand vol gekapte pietersielie by net voor julle eet.

Klik ook hier vir ons hoenderaftreksel-resep

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

53 minutes Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.