Genoeg vir 4.
Bestanddele
- 200-250 g gaar hoender, in repe geskeur
- 2 klein koppe Iceberg- of bindslaaiblare (cos), losgebreek en gewas
- 2 avokado’s, middeldeur gesny, pitte uitgehaal en met suurlemoensap besprinkel
- 125 ml parmesaanskaafsels – maak die krulle met ’n groenteskiller
- 2 eiers, 2 min. gekook tot sag
Sous
- 250 ml crème fraîche
- 125 ml fyn gerasperde parmesaan- of pecorino-kaas
- 80 ml olyfolie
- 30 ml suurlemoensap
- 15 ml heuning
- 5 ml fyn gekapte knoffel
- sout
Metode
Slaai
- Meng al die bestanddele in ’n voedselverwerker, of met ’n stokmenger. Hou eenkant.
- Pak die blare op ’n mooi dienbord uit, skep die hoender bo-op, gevolg deur lepels avokado uit die skil geskep.
- Rond af met parmesaanskaafsels. Sny die eiers versigtig middeldeur en pak op die slaai. Geur met sout.
- Sit die sous saam met die slaai voor.
