Mexikaanse eiergebak. Resep deur Vickie de Beer
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Ingredients
- 1 Gebruik 1 kg (2 sakkies), basiese maalvleismengsel, ontvries.
- 2 Meng 15 ml (1 e) rooipeper, 5 ml (1 t) gekapte knoffel, 1 ml rooi brandrissievlokkies, 5 ml (1 t) droe orego, 7,5 (1 . t) paprika en 7,5 ml (1 . t) fyn komyn by.
- 3 Geur met sout en peper.
- 4 Werk met klam palms en rol die maalvleismengsel in handpalmgrootte balle.
- 5 Verhit 30 ml (2 e) olyfolie in ’n pan en braai die frikkadelle oor matige hitte tot goudbruin alkant.
- 6 Sit in ’n oondbak en gooi 2 x 410 g-blikke Mexikaans gegeurde tamatie oor.
- 7 Maak 6 holtes tussen die frikkadelle en breek ’n eier in elke holte.
- 8 Bak in ’n voorverhitte oond by 160 °C vir 15-20 min. of tot gaar na jou voorkeur.
- 9 Sit die eiergebak voor met nacho-skyfies, fyn gedrukte avokado, lemmetjiewiggies en vars koljander.
- English recipe
- Mexican baked eggs
- Serves 6
- 1 Use 1 kg (2 bags), basic mince mixture defrosted.
- 2 Mix 15 ml (1 T) Cayenne Pepper, 5 ml (1 t) chopped garlic, 1 ml red chilli flakes, 5 ml (1 t) dried oregano, 7.5 ml paprika and 7.5 ml ground cumin.
- 3 Season with salt and pepper.
- 4 Work with moist palms. Roll the meat mixture into palm-sized balls.
- 5 Heat 30 ml (2 tbsp) olive oil in a pan and fry the meatballs over medium heat until golden brown on both sides.
- 6 Place in a baking dish and pour 2 x 410 g cans Mexican flavored tomatoes over.
- 7 Form 6 wells between the meatballs and break an egg into each well.
- 8 Bake in a preheated oven at 160 ° C for 15-20 min or until done to your preference.
- 9 Serve with nacho chips, mashed avocado, lime wedges and fresh cilantro.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Onlangse plasings
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.