kategorieë: KosWinterkos

Pampoenbredie

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 15 ml (1 e) olyf- of avokado-olie
  • 1,5 kg lamsvleis (soos boudtjops), in blokke gesny
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 2 groot uie, oorlangs gesny
  • 500 g pampoenblokke
  • 250 ml (1 k) water
  • 1 groen brandrissie, fyn gekap met pitte
  • 3 naeltjies
  • 1 kaneelstokkie
  • 15 ml (1 e) sagte bruinsuiker
  • 30 ml (2 e) botter

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Pampoenwiggies

  • 500 g (sowat 8) dun pampoenwiggies met die skil aan
  • 30 ml (2 e) heuning
  • 30 ml (2 e) olyf- of avokadoolie
  • sout en gemaalde swartpeper
  • hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

1. Verhit die olie in ’n groot kastrol oor hoë hitte en braai die vleis daarin tot goudbruin. Geur na smaak.
2. Voeg die uie by en braai vir 5 min. Tot sag en bruin. Meng die helfte van die pampoen en water by. Verlaag die temperatuur, bedek en prut vir 30 min.
3. Voeg die brandrissie, naeltjies, kaneel, suiker en botter by en prut vir 30 min. tot ’n uur of tot die vleis sag is. Geur na smaak.
4. Voorverhit die oond tot 200 °C.
5. PAMPOENWIGGIES: Sit die pampoen in ’n oondpan en drup die heuning en olie oor. Geur na smaak en bak vir 30 min. Tot gekaramelliseer en gaar.
6. Meng die pampoenwiggies en die pietersielie deur die bredie en bedien.

Lees ook:

Groenboontjiebredie

Beenmurg-en-lensie-bredie

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

16 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

19 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

20 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

20 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

22 hours Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

23 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.