As versnaperinge is daar gemarineerde olywe en geroosterde tamaties, amagwinya brioche met gerookte beeslende, kappertjies en dille.
Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Sjef Ryan Cole se bekroonde restaurant, COY, in die Kaapstadse V&A Waterfront het Sondag ‘n nuwe eet-konsep bekendgestel: SunDAZE wat ‘n luilekker kuier, lewendige musiek en deelborde met liplekker kos insluit.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Die spyskaart is ontwikkel deur die twee hoofsjefs Teenola Govender en Geoffrey Abrahams, en is ‘n mengsel van nuwe konsepgeregte wat die COY-span tans ontwikkel, saam met ‘n paar nostalgiese gunstelinge.
Twee witwyne en twee rooiwyne waaruit gaste kon kies, het die maaltyd goed gekomplementeer.
SunDAZE is eksklusief op Sondae vir middagete en aandete beskikbaar, en bied ‘n ophef, geen-vervangings-spyskaart wat gemaak is om gedeel te word. Hierdie disse, gewortel in eerlike en eenvoudige kookkuns en seisoenale bestanddele, is spesiaal vir SunDAZE geskep en sal nie op COY se gereelde spyskaart verskyn nie, wat elke Sondag laat voel soos ‘n spesiale eendag-viering.
Met alle geregte wat een of ander element van vuur en kole bevat, sluit die huidige SunDAZE-spyskaart in:
Die spyskaart kos R490 per persoon vir twee mense wat deel en kan aangepas word vir vis- en vegetariese diëte.
“Met SunDAZE wou ons iets ontspanne skep, maar steeds goed deurdink – ‘n maaltyd gemaak vir sjefs, gesinne en enigiemand wat ‘n behoorlike Sondag-ontlading nodig het. Dit is deurdagte kos in goeie geselskap, sonder om dit te veel te oordink,” het Teenola en Geoffrey aan ons verduidelik terwyl die een lekkerte na die ander uitgedra is.
COY is bekend vir sy verfynde dog deurdagte benadering tot moderne Afrika-kookkuns, met ‘n oseaan-geïnspireerde spyskaart en ‘n sterk fokus op volhoubaarheid, seisoenale produkte en eenvoudige disse met interessante geure.
Benewens die pragtige ligging met die berg aan die een kant en die woelige Waterfront en waterkanale aan die ander kant, is die dekor ook iets om oor huis toe te skryf. Dit het nie verniet die Eat Out Woolworths restaurant VISI Styl-toekenning ingepalm nie.
Begin jou kuier met ‘n glas yskoue vonkelwyn, voor die lekker kuier met agtergrondmusiek begin. Die wynlys is ‘n pronkstuk van Suid-Afrikaanse wyne. Besprekings hier of by 021 207 3278 is noodsaaklik.
Lees ook: Kom verwyl die ure op dié bekende stoep
Oefening maak jou warm en demp jou eetlus - en dis maar net twee voordele…
Jessica Carinus (toe 46) van Fourways vertel hoe die leë nes haar aan flarde gehad…
Werk kruie en vitamiene vir verkoue? As jy navorsingsdatabasisse deurgaan, sien jy baie navorsing op…
Gebruik 1 lekker vet plaashoender as jy kan.
Sag en klam, jy gaan ver soek vir beter bruintjies! Deur Vickie de Beer
Van kindsbeen af het die jong aktrise Erin Patience geweet haar roeping lê in stories…
Hierdie webwerf gebruik koekies.