Heerlike Kersfees pruim-pakkies

Deur Jenny Morris vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

250 g filo deeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gesmelte botter

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

METODE

Voorverhit die oond tot 180 °C

Haal die deeg uit die yskas en hou dit bedek sodat dit nie uitdroog nie.

Smeer ‘n 12-gat kolwyntjie pan met botter.

Rol die deeg uit en sny die lae met ‘n skerp mes in 12 vierkante. (36 klein blokkies)

Smeer elke vierkant met gesmelte botter.

Voer elke kolwyntjie-holte uit met ‘n vierkant filo en plaas dan ‘n tweede vierkant op die eerste teen ‘n effense hoek. Doen dieselfde met die 3de vierkant. Druk dit liggies af en skep ‘n halwe pruim met ‘n bietjie sous in elkeen.

Trek die deeg liggies op om te seël. Smeer met nog botter.

Strooi strooisuiker oor en bak vir 12 tot 15 minute of tot goudbruin en bros.

Verkoel vir 10 minute voor jy dit op ‘n afkoelrak pak om af te koel.

Bestrooi met versiersuiker voor opdiening. Bedien met ‘n heerlike klontjie Mascarpone-kaas of vanieljeroomys.

Die vulsel

12 medium-grootte baie ferm pruime, gehalveer en ontpit.

1 koppie strooisuiker

2 eetlepels suurlemoensap

5 eetlepels water

2 heel steranys

1 kaneelstokkie

Skil van 1 klein lemoen

Metode

Plaas die pruime, suiker, suurlemoensap, water, steranys, kaneelstokkie en lemoenskil in ‘n medium grootte kastrol.

Bring liggies tot kookpunt, en roer die mengsel versigtig sodat die vrugte nie opbreek nie.

Kook totdat die pruime slegs vurk sag is, verwyder die pruime met ‘n gaatjieslepel en plaas in ‘n bak om saam met die sous af te koel.

Versier

Versiersuiker en Mascarpone-kaas

Sit dit voor met ekstra geposjeerde pruime

@juicydelicioussa

Lees ook: Wenke vir die perfekte kaasbord

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Ivan en Donnalee stel nuwe kykNET-reeks bekend

Die aarde het ’n jaar nodig om een keer om die son te beweeg. In…

2 hours Gelede

Oogsiektes onder die vergrootglas: Wat jy moet weet

Deur Christa Swanepoel Oogsorg begin reeds van geboorte af. Pas ná geboorte moet ’n pediater…

5 hours Gelede

Die beste eierbroodjie

Die beste eierbroodjie Lees ook: Spek-en-eier-pasta

6 hours Gelede

Is jy ’n perfeksionis? Hoe vind jy balans?

Deur Maretha Botes Perfeksionisme is ’n tweesnydende swaard. Aan die een kant motiveer dit jou…

22 hours Gelede

Besoek Stellenzicht se unieke ekowyn-pod vir ’n uitsonderlike wynproe-ervaring

Soos jy aankom, word jy deur welige wingerde en groen heuwels begroet. Die wyn-“pod” self…

1 day Gelede

Geurige roerbraairys

Hierdie geurige roerbraairys kry die lekkerste dadel-en-sjerrie-hoender by.

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.