kategorieë: Nuut & NouKos

Hoendergereg in romerige tamatiesous

Deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorbereidingstyd: 5 minute

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gaarmaaktyd: 20 minute

Bedien: 4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Porsiegrootte: 300 g

Bestanddele

30 ml (2 e) olyfolie

4 ontbeende hoenderborsies, vel verwyder en in blokkies gesny

sout en peper na smaak

10 ml (2 t) paprika

Vir die tamatiesous

30 ml (2 e) olyfolie

1 ui, gekap

2 (4 g) knoffelhuisies, fyngesny

1½ k tamatiepassata-sous

5 ml (1 t) gedroogde origanum

4 g (1 t) suiker

sout en peper na smaak

125 ml (½ k) gewone dubbelroomjogurt of karringmelk

Bediening

vars basiliekruid

kapokaartappels of rys

Metode

  1. Verhit 30 ml olie in ‘n groot kleefvrye braaipan oor matige hitte.
  2. Geur opgesnyde hoenderborsies met sout, peper en paprika.
  3. Braai hoender in die pan vir 8-10 minute tot gaar. Haal die hoender uit die pan en hou eenkant.
  4. Voeg nog 30 ml olie in dieselfde pan en braai uie vir 3-4 minute tot goed gaar. Voeg die knoffel, sous en origanum by en geur met sout en peper na smaak.
  5. Bring die sous tot kookpunt en verminder die hitte en laat vir nog 10 minute prut.
  6. Verwyder pan van hitte en roer jogurt of karringmelk by. Voeg hoender by die sous. Strooi vars basiliekruid oor en bedien warm saam met kapokaartappels of rys.

Lees ook: Beet-, feta-en-okkerneut-slaai

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Is dit hoekom jy maagpyn het?

Waar pyn jou maag? Die presiese plek waar jy die pyn ervaar, kan aandui wat…

2 days Gelede

Hoe om jou dogter groot te maak om sterk en vol selfvertroue te wees

In ons moderne wêreld, waar die uiterlike voorkoms blyk om al hoe belangriker te word,…

2 days Gelede

Sauvignon Blanc Dag op prettige manier gevier

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts Dis hoe die Suid-Afrikaanse wynbedryf die afgelope naweek Internasionale…

2 days Gelede

Willem Botha se nuwe liedjie kry die partytjie aan die gang

Veelsydigheid is Willem se middelnaam, maar musiek bly sy passie. Hierdie enkelsnit is sy eerstevrystelling…

2 days Gelede

Lemoen-ontbytkoekies

Die koekies is heerlik klam en maklik om te maak. Jy kan hulle sonder die…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Nicole en Hennie Bosman oor ‘Wanderlus’ se jongste seisoen

Hennie en Nicole Bosman van Franschhoek, ’n paartjie wie se daaglikse lewe uit die see,…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.