Resep deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

BESTANDDELE

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 koppie lae vet maaskaas (jy kan ook volroom of vetvrye gladde maaskaas gebruik)

4 groot eiers

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

10 eetl hawermoutmeel (85gms)

4 eetl gemaalde vlasaad of vlasaad meel (flaxseed)

4 eetl gekapte grasuie (opsioneel)

¼ teelp sout

¼ teelp bakpoeier

¼ teelp gemaalde swartpeper

80 gram gerasperde mozzarella of cheddarkaas (opsioneel) – ongeveer 10 g per wafel

METODE

Plaas al die bestanddele behalwe die kaas in ‘n bak en klits tot goed gemeng.

Laat staan vir 5 – 10 minute om effens te verdik en dat die vog deur die hawermoutmeel geabsorbeer word.

Verhit ’n kleefvrye wafelpan tot warm en gereed vir bak. Spuit liggies met kooksproei of gebruik bietjie olie indien nodig. As die wafelpan egter kleefvry is, benodig dit geen olie nie.

Sprinkel ‘n bietjie kaas liggies op die basis van die wafelpan wat jy gebruik en skep dan ongeveer ¼ koppie beslag op die pan. Die hoeveelheid sal wissel na gelang van die grootte van jou wafelmaker. Sprinkel nog ‘n bietjie kaas oor die beslag, maak die wafelpan toe en bak tot goudbruin aan albei kante.

Skep die wafel uit op ‘n opdienbord en bedien met ‘n gebakte eier, roomkaas, avokadopeer en salm.

Lees ook: Eier- en glutenvrye pannekoeke met karamel-appels

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

5 lekker hoemoes-resepte

Hou jy van hoemoes? Dan sal 13 Mei vir jou ’n belangrike datum wees. Dié…

11 hours Gelede

Is dit hoekom jy maagpyn het?

Waar pyn jou maag? Die presiese plek waar jy die pyn ervaar, kan aandui wat…

3 days Gelede

Hoe om jou dogter groot te maak om sterk en vol selfvertroue te wees

In ons moderne wêreld, waar die uiterlike voorkoms blyk om al hoe belangriker te word,…

3 days Gelede

Sauvignon Blanc Dag op prettige manier gevier

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts Dis hoe die Suid-Afrikaanse wynbedryf die afgelope naweek Internasionale…

3 days Gelede

Willem Botha se nuwe liedjie kry die partytjie aan die gang

Veelsydigheid is Willem se middelnaam, maar musiek bly sy passie. Hierdie enkelsnit is sy eerstevrystelling…

3 days Gelede

Lemoen-ontbytkoekies

Die koekies is heerlik klam en maklik om te maak. Jy kan hulle sonder die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.