9 blink planne met blikkieskos

9 blink planne met blikkieskos deur Vickie de Beer, bygestaan deur Margie Els-Burger. Foto’s: Johan Wilke.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Ons blikkie-staatmakers

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • Ons druk heel geskilde tamaties in die sap met ’n vurk fyn en gooi dit by al ons bredies, kerries en soppe.
  • Geblikte kersietamaties is deesdae verkrygbaar en smaak vorentoe in pasta.
  • Wees op die uitkyk na die verskillende soorte gegeurde tamaties waarmee jy in ’n kits woema by geregte kan voeg. Ons hou van die Indiese, Mexikaanse en Italiaanse geure.
  • Onder geblikte bone is cannelini- en rooi nierbone ons gunstelinge. Die blikkies spaar baie tyd en is net so voedsaam soos gedroogde bone. Boonop verlaag dit die GI van geregte. Ons gebruik dit in slaaie, salsa, bredies en soppe. Kekerertjies kan op dieselfde manier ingespan word.
  • Tuna en ander geblikte vis soos sardientjies is ware staatmakers. Kies tuna in water om die vetjies weg te hou.
  • Ansjovisfilette
  • Kappertjiesaad
  • Klapperroom maak van enige kerrie of roerbraaigereg iets spesiaals.

Ons spesery-staatmakers

  • Tandoori- en masalakerriepoeier is altyd in ons koskas.
  • So ook Thaise groen- en rooikerriepasta.
  • Botteltjies klaargekapte gemmer, knoffel en rissie maak die lewe soveel makliker.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Probeer die volgende heerlike resepte

Heuning-en-gemmerhoender met sataysous

Klik hier vir die resep

Indiese mossels met raita

Klik hier vir die resep

Geroosterde aartappel-en-tuna-gebak

Klik hier vir die resep

Oosterse hoenderkerrie

Klik hier vir die resep

Geroosterde lamsnek met hoemoessous

Klik hier vir die resep

Vegetariese fajita

Klik hier vir die resep

Lamsworsie-en-boontjie-bredie

Klik hier vir die resep

Italiaanse tamatiepasta

Klik hier vir die resep

Riboogskyf met Provensaalse cannelini-boontjies

Klik hier vir die resep

Lees ook:

7 heerlike resepte met bestanddele wat reeds in jou spens is

Vis: Kook een keer, eet drie keer

Vark: Kook een keer, eet drie keer

Hoender: Kook een keer, eet drie keer

5 laekoolhidraat-happies wat jy nou moet maak

Kragsop met murg

Kragsop met groente

5 vinnige en bekostigbare resepte vir aandete

10 heerlike resepte met eiers wat jy nou moet maak

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

22 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.